لیست اختراعات نوراله ميرغفاري


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1391/12/27
تاریخ ثبت: 1392/06/16
خلاصه اختراع:

توليد كربن فعال با هزينه هاي پايين تر مي تواند جايگزين مناسبي براي كربن هاي فعال تجاري باشد. لجن هاي نفتي از جمله منابع فراوان و در دسترس براي توليد كربن فعال به شمار مي روند. اين مواد ارزش اقتصادي بسيار كمي دارند و جمع آوري آن ها نه فقط هزينه بر است بلكه انباشته ساختن آن ها در يك مكان موجب آلودگي هاي زيست محيطي نيز مي گردد. بنابراين، تبديل لجن هاي نفتي به كربن فعال مي تواند با هزينه كم يك جاذب با ارزش را براي حذف آلاينده ها فراهم كند و از مشكلات مديريت و دفن آن ها بكاهد. توليد كربن فعال از لجن نفتي طي يك مرحله به وسيله فعال سازي شيميايي با هيدروكسيد پتاسيم وكربونيزاسيون در دماي 600 درجه سانتيگراد به مدت 1 ساعت تحت اتمسفر نيتروژن انجام گرديد. نتايج نشان داد كه فعال سازي با هيدروكسيد پتاسيم توانسته به ميزان چشمگيري سطح ويژه و ساختار حفره اي را افزايش دهد. كربن فعال توليدي به دليل ساختار ميكرو و مزوپورها، ظرفيت بالاي جذب، ميزان سطح فعال نسبتاً بالا (9/304 مترمربع بر گرم) و قابليت احياء مجدد مي تواند در تصفيه فاضلاب هاي شهري و صنعتي براي حذف آلاينده هاي مختلف از جمله فلزات سنگين و مواد آلي استفاده گردد.

تاریخ اظهارنامه: 1394/11/20
تاریخ ثبت: 1396/02/31
خلاصه اختراع:

امروزه، با توجه به افزايش نياز به زئوليت ها در كاربردهاي مختلف،افزايش علاقه در سنتز زئوليت از مواد كم هزينه توسط مطالعات مختلف ترويج پيدا كرده است. نياز به محيط زيست سالم، به ويژه در زمينه نياز به آب آشاميدني با كيفيت بالا و حذف آلاينده ها از هوا، پساب صنعتي، كشاورزي و شهري، از علل مهم جستجو براي توليد مواد جديد است. هدف از انجام اين اختراع بررسي تعدادي از خصوصيات فيزيكي و شيميايي لجن سنگ حاصل از كارخانجات سنگبري براي سنتز انواع زئوليت ها به روش ذوب قليايي طي فرآيند هيدروترمال در جهت ارائه اطلاعات بنيادي و ارزيابي پتانسيل كاربردي زئوليت هاي توليد شده از آن براي زدودن آلاينده ها از پساب مي باشد.صنعت برش سنگ، مقادير زيادي از ضايعات، به صورت مواد جامد و لجن توليد مي كند، كه مديريت مقدار زياد اين ضايعات براي توليدكنندگان جهت يافتن مكان مناسب براي ذخيره سازي و رسوب آن ها مشكل است.لجن سنگ حاصل از كارخانجات سنگبري به علت داشتن تركيبات مختلف از جمله سيليس، آلومينيوم، آهن ،كربنات كلسيم و غيره پتانسيل تبديل شدن به زئوليت ها را دارا هستند. تبديل اين ضايعات به زئوليت علاوه بر اينكه از حجم لجن مي كاهد، مي تواند با كمترين هزينه يك جاذب با ارزش را براي حذف آلاينده ها از پساب و هوا فراهم كند، كه از نظر اقتصادي و زيست محيطي بسيار سودمند مي باشد. در اين پژوهش براي توليد زئوليت، لجن سنگ گرانيت خشك شده با سديم هيدروكسيد به عنوان يك منبع قليايي با نسبت مورد نظر تركيب و به منظور انجام فرايندهاي ذوب قليايي در داخل كوره قرار داده شد.

تاریخ ثبت: 1393/03/25
خلاصه اختراع:

ورود مواد دارويي و آنتي بيوتيك ها و همچنين متابوليت هاي حاصل از آنها در محيط هاي آبي در سالهاي اخيرنگراني هاي زيادي را به دنبال داشته است و استاندارد قابل قبول سازمان حفاظت محيط زيست براي حضور در پساب، ۱ ميلي گرم در ليتر است.آلاينده هاي دارويي از راه هاي مختلفي وارد محيط آبي و خشكي مي شوند.وقتي آنتي بيوتيك ها وارد سيستم هاي تصفيه فاضلاب ويا آب هاي طبيعي مي شوند سبب كاهش باكتري هاي موثر در فرآيند تجزيه موادآلي در سيستم رودخانه ها، تصفيه خانه ها و همينطور افزايش باكتري¬هاي مقاوم به آنتي بيوتيك ها در محيط مي شوند. آنتي بيوتيك ها داراي سميت بالا براي ميكروارگانيسم ها در سيستم تصفيه فاضلاب ها بوده و به دليل دارا بودن حلقه هاي نفتل پايدار به سختي به روش زيستي تجزيه مي شوند،علاوه بر اين، برخي از محصولات جانبي حاصل از تجزيه آنتي بيوتيك ها حتي به مراتب سمي تر از خود آنها هستند. آنتي بيوتيك¬ها ممكن است در خروجي سيستم¬هاي تصفيه فاضلاب وآب¬هاي سطحي حضور داشته باشند، زيرا كه آنتي بيوتيك¬ها در سيستم بيولوژيكي مورد استفاده براي تصفيه فاضلاب¬ها به طور كامل حذف نشده و بخشي از آنها وارد محيط طبيعي مي شوند. بنابراين حذف آنتي بيوتيك ها قبل از ورود فاضلاب ها به سيستم تصفيه بيولوژيكي و آب هاي طبيعي بسيار مهم است. پوسته ميگو از جمله منابع فراوان و در دسترس براي توليد كيتين به شمار مي روند.اين مواد ارزش اقتصادي بسيار كمي دارند. بنابراين، تبديل پوسته ميگو به كيتين مي تواند با هزينه كم يك جاذب با ارزش را براي حذف آلاينده هاي دارويي فراهم كند و از مشكلات مديريت و دفن آن ها بكاهد. از كيتين و كيتوزان توليد شده به عنوان جاذب جهت حذف آلاينده هاي دارويي استفاده شد. به دليل وجود سطح ويژه و ساختار حفره اي مناسب در سطح جاذب آلاينده هاي دارويي به خوبي از محيط حذف شدند. كيتين وكيتوزان به دليل ظرفيت بالاي جذب مي تواند در تصفيه فاضلاب هاي شهري و صنعتي و دارويي براي حذف آلاينده هاي مختلف از جمله فلزات سنگين و مواد آلي و مواد دارويي استفاده گردد.

تاریخ ثبت: 1401/03/16
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر كلكتور خورشيدي براي تصفيه فتوكاتاليستي آلاينده‌هاي هوا است. اين كلكتور خورشيدي از نوع كلكتور سهموي خطي (PTC) است كه براي بهره‌گيري از انرژي خورشيدي جهت حذف فتوكاتاليستي گازهاي آلاينده و گلخانه‌اي (به عنوان يكي از اصلي-ترين معضلات زيست‌محيطي جوامع شهري و صنعتي) در مقياس آزمايشگاهي طراحي و ساخته شده است. ابعاد دستگاه اختراع شده را مي توان متناسب با طراحي و نياز آن به انرژي تغيير داد. يك نمونه آزمايشي از اين كلكتور قادر است انرژي خورشيد را با حداقل تمركز 32 برابر داخل فتوراكتور حاوي كامپوزيت فتوكاتاليستي پوشش دهي شده (متشكل از TiO2 و بستر جاذب) متمركز كند. كامپوزيت سنتز شده توسط انرژي تابشي خورشيد فعال شده و راديكال‌هاي آزاد توليد مي‌كند. با ورود گاز آلاينده به داخل فتوراكتور، مولكول‌هاي آلاينده توسط اين راديكال‌ها (اكسيدكننده‌هاي قوي) مورد حمله قرار مي‌گيرند و تخريب مي‌شوند. اين كلكتور خورشيدي داراي طراحي ساده، ساختار سبك، استفاده آسان، كم هزينه، پتانسيل زياد در متمركز كردن انرژي خورشيد و نياز به مصرف كمتر فتوكاتاليست براي حذف انواع آلاينده هاي گازي به صورت جداگانه يا تركيبي است

موارد یافت شده: 4